Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за тампони на двигателя при 156 2,4JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за тампони на двигателя при 156 2,4JTD

Колеги, имам един казус с печката ( 2,4JTD-136hp) върху който умувам. Става въпрос за това, кой от трите тампона на двигателя има най-голям принос за вибрциите вътре в купето на празен ход? Майстора ми гледа тампоните и каза, че са ОК. Левия и десния са оригинални, а този на скоростната кутия е нов и е сменян от предишния собственик. Само че не е оригинален и не е ясно каква марка е. Знам, че целия проблем с неоригиналните тампони е различната константа, която имат спрямо оригиналните. Та по този повод възможно ли е да се намалят малко тези вибрации, ако го сменя с оригинален или е вятър работа и да не се занимавам?
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

ами ако е маховик?

Comment

Едва ли, защото маховика е сменян преди около 20к километра и при ревизията нямаше никакви забележки към него. Още повече, че би следвало ако в него е проблем и мотора да се тресе, а той работи много кротко. Всъшност парадокса е, че колата от вън е по-тиха отколкото вътре на празен ход.
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Може и дюзи да са.
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Няма гаранция че оригиналните тампони са добре.Може да са здрави,но гумата им да се е втвърдила и тампона да не работи ефективно.Друга причина може да е и окачването на изпускателната система-гърнета и тръбите между тях.Провери и техните тампони.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44299

Comment

Да от генерацията се оказа основният проблем. Ходих до ем комплект и се оказа, че я няма планката, която е до картера и ми сложиха една, като я завариха за тръбата и сега вече е като средностатистическа дизелова 156-ца. Поне като тия, в които съм се возил или карал. Обаче пак ми е шумна и ми се иска още нещо да направя, че се нервя, като се кача на нея след като съм карал бензинката или съм се возил на братовчеда на 159-та (JTDm). Иначе като мине 1100 оборота е вече съвсем друго и не дразни изобщо, защото няма никакви вибрации, а само шум съизмерим с този и на бензинката
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

вибраси на свободен хот

Здр колеги от скоро си купих Алфа156 2.4жтд136 к.с проблема при мен е чусвам вибраси по таблото на свободен хот на ниски обороти като дам газ випраците изчезват и при топал двигател ги има в движение всичко си е нормално помогнете

Comment

Освен маховика и тампоните задължително провери и планката след двуцевката, тъй като на нея също има тампон който в повечето пъти е скъсан и се получават доста вибрации!
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Принципно скромното ми мнение е че за вибрациите са отговорни тампона дето се хваща за моста и този дето е най - горе вляво(като се застане пред колата).....
                  Другите два най - вече "носят" двигателя........не че и те не може да са причина......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Принципно скромното ми мнение е че за вибрациите са отговорни тампона дето се хваща за моста и този дето е най - горе вляво(като се застане пред колата).....
                    Другите два най - вече "носят" двигателя........не че и те не може да са причина......
                    Не си съвсем прав. На един приятел му е скъсан десния "носещ"- този, който е захванат за двигателя и се усещат силни вибрации вътре в купето.

Comment

Ако си имал време да разрежеш някой от тия тампони по една или друго причина, може би ще видиш че те няма как да се скъсат......в прекия смисъл на думата - те просто увисват надолу, съответно и двигателя и полуоската почва да опира в моста......
                      Носещите тампони си заминават по бързо ако задния долен и най - вече горния малък сдадът багажа......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                      X